Njabolji igrač u 2015. godini

Postavljeno: 30.12.15

Predstavljamo vam Viktora Stojanovića, najbolje plasiranog igrača našeg  kluba u 2015. godini.

Viktor nam je rekao da se za tenis opredelio opredelio zato što je individualni sport, sport  u kome može da samostalno odlučuje. Kaže da je uvek bio takmičarski tip koji uživa dok igra. Trenirao je ranije i  stoni tenis u isto vreme kada i tenis  ali sada je potpuno posvećen tenisu.

Teniski uzori ovog četrnaestogodišnjaka su Ana Ivanović, Rafael Nadal –  njegov stil igre i borbenost pre svega. A Novak Đoković, takođe igrač Partizana,  je velika inspiracija za Viktora kao mladog igrača jer dolazi iz jedne male zemlje a postigao je neverovatne uspehe i tek planira da ih postiže.

Ovaj druželjubivi mladić i pored brojnih obaveza, voli da provodi vreme sa svojim najbliskijim drugarima. Smatra da je obrazovanje veoma bitno i zahvalan je na razumevanju koje ima od strane razrednog starešine i nastavnika u školi

Najznačajnijim uspehom u 2015. godini smatra to što je 5. u Srbiji do 14 godina i prvi na rang listi  TS  Beograda do 14 godina. U godini koja je na izmaku naš Viktor je osvajao pehare na svim kategorijama turnira u Srbiji – na Prvoj, B, trećoj i četvrtoj kategoriji. Ove godine je odigrao i 2 turnira Tennis Europe do 14, na oba je osvojio bodove za evropsku rang listu. Najbolji rang ove godine na evropskoj rang listi do 14 godina bio mu  je 642.

Na kraju, pitali smo Viktora kakvi su mu planovi za sledeću godinu.  Rekao nam je da mu je cilj da bude što bolje rangiran na  listama do 16 i 18 godina u Srbiji. Trenutno je 62.  na rang listi do 18 u Srbiji, a sledeću godinu će  početi kao jedan u prvih 50, čime je veoma zadovoljan. Takođe, planira da odigra i nekoliko Eta turnira do 16 godina i naravno da se usavršava kao igrač i da stalno napreduje jer, kako sam kaže, ima još puno toga da uči u tenisu.

 

Viktore, želimo ti puno sreće u Novoj godini i da ostvariš ono što želiš!!

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.