O nama

Teniski klub Partizan raspolaže sa 11 zemljanih i tri betonska terena, starom klupskom zgradom, u čijem sadržaju, površine oko 350 m², učestvuju svlačionice (muške i ženske), restoran i kancelarije, novom klupskom zgradom iz ulice Milutina Ivkovića, korisne površine od 1.500 m² sa svim potrebnim sadržajima.

Objekat je završen u grubim radovima, ugrađeni su vodovod i kanalizacija i počelo se sa uređenjem svlačionica. Završen je novi centralni stadion svetski priznatih dimenzija (40m x 20m) koji može da primi 3000 gledalaca, tako da je moguće odigravanje najvećih teniskih događaja.

Svi tereni poseduju reflektore za noćno igranje jačine 400 lux, a u planu je i rekonstrukcija istih. Teniski klub “Partizan” je organizovan prema zakonu o sportu iz 1997. godine, kao Udruženje građana sa Skupštinom kluba kao najvišim organom, Upravni Odborom, predsednikom i direktorom kluba.

Mandat sadašnjeg rukovodstva verifikovan je na Skupštini kluba, održanoj marta 2008. godine i traje do 2013. godine.

Klub se prema Statutu, bavi teniskim sportom, takmičarskim pogonom, teniskom školom, rekreativnim igranjem tenisa i organizovanjem teniskih turnira.

U bogatoj sportskoj istoriji Teniskog kluba “Partizan” prodefilovalo je stotine igrača i igračica koji su proneli slavu našeg kluba u bivšoj i sadašnjoj zemlji.

Od osnivanja do današnjeg dana, naš klub je jedan od najuspešnijih klubova sa ovih prostora. Nabrojali bismo neka od imena koja su ostavila trag u našem klubu, osvajanjem titule državnih prvaka:

- Ilija Panajotović – državni prvak 1959. godine
- Ivko Plećević – državni prvak 1960. godine
- Nikola Špear – državni prvak 1968. godine
- Željko Čiča – državni prvak 1988. godine
- Srđan Muškatirović – državni prvak 1990. godine
- Bojan Vujić – državni prvak 1992. godine
- Nenad Zimonjić – državni prvak 1996. godine
- Ladislav Kiš – državni prvak 1997. godine
- Dušan Vemić – državni prvak 2000. godine

- Dragica Laslo – državni prvak 1954. godine
- Jelena Genčić – državni prvak 1958 i 1964. godine
- Dragana Zarić – državni prvak 2000. godine
- Ana Jovanović – državni prvak 2002. godine

U ekipnim prvenstvima Teniski klub “Partizan” je najuspešniji klub u bivšoj Jugoslaviji sa osvojenih 19 titula u muškoj i 12 titula u ženskoj konkurenciji, kao i veliki broj titula u mlađim kategorijama (pioniri-ke, juniori-ke) i to kako pojedinačno tako i ekipno.