Portreti

Nikola Todorović

Rođen 1935 godine u Beogradu. Od svoje 16-te godine u TK “Partizan”. Član je klupskog tima koji je pedesetih godina osvajao ekipno prvenstvo Jugoslavije. Učestvovao u prvom gostovanju kluba  u inostranstvu kada su igrači Partizana  nastupili na međunarodnom prvenstvu Poljske u Katovicama 1954 godine. Sa bratom đorđem bio prvak Srbije u juniorskom dublu.  Bio više puta na državnoj rang listi. 1955 godine prvak Beograda u singlu i dublu. Član mlade reprezentacije Jugoslavije u susretu protiv Nemačke. 1957 godine. U 1958 godini osvojio B – turnir na međunarodnom prvenstvu Austrije  Diplomirao je  na likovnoj akademiji u Beogradu. Dao nacrte za dresove svih klubova sportskog društva Partizan, kada je usvojena nova crno-bela boja. Od 1963 godine živi i radi u Berlinu  gde  nastupa za veteransku ekipu svoga kluba. Oženjen i ima sina.

Marija Maja Todorović

Rođena u Novom Sadu gde je u trinaestoj godini počela da trenira tennis u TK “Vojvodina”. Pod devojačkim prezimenom Đukić više puta prvakinja Srbije u raznim kategorijama kada je osvojila i dva puta juniorsko kao i četiri puta seniorsko prvenstvo Jugoslavije. Finalista Međunarodnog prvenstva Jugoslavije 1962 godine u Dubrovniku, u singlu I mresovitim parovima kada je nastupila sa Nikolom Piličem. Od 1965 godine članica Partizana za koji nastupa u ekipi koja je osvajala vise puta prvenstvo države u periodu od 1978-1975 godine. Učestvovala na najvećim svetskim turnirima, u Vimbldonu i Rolan Garosu, na Francuskoj Rivijeri. Za drzavnu reprezentaciju poslednji put nastupila na prvenstvu Evrope u Beču, 1981 godine. Diplomirala je i doktorirala na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Majka je troje dece, radi kao professor Beogradskog Univerziteta.

Natalija Todorović

Rođena 1969. godine u Beogradu. Početne teniske korake napravila na teniskim terenima Partizana. Prvi trener Rastko Jakovljević, potom Mateja Jašovič. Sa 8 godina učestvuje na svom prvom turniru. Prvak je države u dublu, u kategoriji do 12 godina. Sa reprezentacijom Srbije osvaja prvo mesto na kupu republika do 14 godina. Sa Ivanom Ratković. Sa 15 godina finalista seniorskog prvenstva Jugoslavije u dublu. Član juniorske ekipe koja je osvojila prvenstvo države 1985 godine. Finalista prvenstva države do 16 godina i prva na juniorskoj rang listi Jugoslavije 1985. godine. Bila član reprezentacije Jugoslavije u svim juniorskim kategorijama, a na prvenstvu Evrope 1986. godine plasirana među 16 najboljih. Posle prve godine studija nastavlja školovanje u SAD gde nastupa za ekipu svog univerziteta. Diplomirala je i magistrirala matematiku. Zivi i radi u SAD, udata je i ima ćerku. Igra i danas tenis i učestvuje na turnirima.